Läsvärt

Rapporter från udden

Läs inlägg och korta reportage från Trummenäs Udde. Titta gärna in någon gång ibland för att se vad som händer.


2017-01-05

Tommy och Carina

Från glasriket till skärgården

Tommy Karonen och hustrun Carina ska snart flytta till Trummenäs Udde. Familjen är bosatt i Nybro, men Carina jobbar som utställningschef på Marinmuseum, Vasa- och Sjöhistoriska museet och Tommy jobbar som medialärare på Chapmanskolan i Karlskrona.
– Vi var trötta på att åka tåg 2,5 timmar om dagen och ville samla ihop oss ett på samma ställe, säger Tommy. Av våra tre barn är det 17-åriga dottern som flyttar med, men snart är alla utflugna. Vi brukar skämta om att det är ett äldreboende vi bygger.

Föll pladask
Det var kombinationen skog, hav och närheten till stan som gjorde att valet föll på Trummenäs Udde.
– Vi föll pladask för tomten, säger Tommy. Lite skyddad, men ändå med havskänsla. Vi satte ner foten i mars och hade tur som kunde sälja vårt hus i Nybro i samma vecka. Vi har båt uppe vid Timmernabben, men nu ska vi hitta en båtplats på udden istället.
Familjen valde ett hus från Hem1 i New England-stil. Huset restes i mitten av september och ska stå färdigt någon gång i början av 2017.
– Boarean är 115 kvm, men det känns större, säger Tommy. Vi trodde inte att ytan skulle räcka först, men huset är mycket väldisponerat. En väldigt luftigt och rumslig känsla där inne och ute växer ihop. Vi valde ett mattoljat golv i ljus ek från Kährs. Man måste ju välja Kährs när man kommer från Nybro!


2016-05-17

Trummenäsdagen 2016

På söndag den 22 maj klockan 12–15 hälsar vi alla välkomna till Trummenäsdagen. Vi laddar genom att släppa en ny film med Trummenäs-Lotta!

Se filmen här!


2016-03-17

Färdig infrastruktur och fler tomter

För tre år sedan påbörjades arbetet med Trummenäs Udde som redan då utnämndes till Karlskronas nya villaområde. Nu är det verklighet.
– Tomtförsäljningen tagit ordentlig fart, säger Hanna Högberg på CA Fastigheter. Under förra året såldes merparten av tomterna i etapp 1 och 2. Därför väljer vi att släppa resterande 22 tomter nu.
Nu är även all infrastruktur färdig med vägar, vatten, avlopp och fiber.
– Allt detta gör förstås läget ännu mer positivt, säger Johan Sahlén på Skärgårdsudden. Framförallt är det kul att se hur det sjuder av liv och rörelse på udden nu när så många familjer har kommit på plats. Den 22 maj anordnar vi Trummenäsdagen igen så att allmänheten får en chans att se allt som hänt, men även titta på de nya tomterna.

Se den aktuella tomtkartan här!


2016-02-03

Mäklare_Feb16a

Rapport från mäklarna

2016 är här och vi ställde några frågor om läget till våra två mäklare Philip Andersson på Svensk Fastighetsförmedling och Mårten Kindlund på Fastighetsbyrån.

Hur ser läget ut inför våren?
PHILIP: Den senaste tidens försäljningar har tagit oss över ”tröskeln” så jag ser fram emot resten av året nu när all infrastruktur dessutom är på plats. Myresjöhus kommer uppföra ett visningshus och totalt byggs cirka åtta hus under våren. Överlag har husleverantörerna lyckats med att sälja många fina hus. De skiljer sig i utseende och stil, vilket jag tycker är bra för området.
MÅRTEN: I första etappen är 11 av 12 tomter sålda och en av dem kommer att få en visningsvilla från Move Home/Trivselhus. I etapp två är 6 av 15 tomter sålda och har precis börjat bebyggas, bland annat med en visningsvilla från Hem1.

Vilka är drivkrafterna hos de som köper tomt på udden?
MÅRTEN: Det är allt ifrån unga förstagångsköpare till medelålders och äldre. Alla vill de bo i ett nytt fräscht hus anpassat efter deras önskemål och behov. Beläget i naturskönt område med skog, hav och golf.
PHILIP: Många har kanske inte funnit vad de sökt efter på begagnatmarknaden. Sedan tror jag att flera tycker det är spännande att gå igenom processen med att bygga ett eget hus.

Vad har kunderna för förväntningar?
PHILIP: Många vill att området ska ta fart och att fler ska köpa, men det känns som att vi under 2015 lyckades bra med det. Den vanligaste frågan från spekulanter är nog ”Hur lång tid tar det att köpa, bygga och kunna flytta in?”
MÅRTEN: Jag håller med. De flesta är ivriga och vill komma igång med byggnationen direkt.


2015-12-15

Ulf summerar

Ulf Åberg summerar

Ulf Åberg har varit med och drivit Trummenäs Udde-projektet genom CA Fastigheter sedan starten. Nu lämnar han den rollen för nya utmaningar och passar på att summera åren med Trummenäs Udde.
– När vi drog igång visste vi att det fanns hinder att ta sig över innan projektet verkligen skulle ta fart som det har gjort nu, säger Ulf Åberg. Jag är tacksam för de pionjärer som vågade sätta igång sina husbyggen när det egentligen bara fanns åkermark. Nu närmar vi oss slutet av en intensiv exploateringsperiod. Den sista asfalten läggs i dagarna och det byggs hus överallt. Idag är det betydligt enklare att se slutresultatet framför sig. Man ser att området kommer att bli färdigt.
Samtidigt menar Ulf Åberg att projektet har löpt planenligt och att intresset aldrig har varit större än nu.
– Efterfrågan på begagnade villor och bostadsrätter är enorm. Räntorna är låga. Många söker efter ett skärgårdsnära boende. Det spelar så klart oss i händerna. Vi har i dagsläget sålt 36 av 85 tomter, så vi har definitivt brutit vallen för att kalla det ett etablerat villaområde. Jag tror dessutom att 2016 kommer att bli vårt bästa försäljningsår någonsin.
CA Fastigheter och Skärgårdsudden AB kommer att driva projektet vidare precis som tidigare. Ulf Åberg tar med sig många intryck och erfarenheter.
– Bland det roligaste har varit att förändra synen på en plats som av hävd alltid varit sommarstugeområde. Nu är det ett nytt villaområde och många gör dessutom om sina sommarstugor till permanenta boenden. Det är en samhällsutveckling jag fått vara en del av. Men det jag tycker har varit bäst är alla de, ofta unga familjerna som är så fulla av entusiasm och engagemang. De tänker leva sina liv här och är så förhoppningsfulla inför framtiden. Det är uppbyggande för själen.


2015-11-09

Move#20

Trivselhus bygger nytt

På tomten 13Ö kommer Move Home, som ägs av Trivselhus, att bygga en visningsvilla. Modellen heter Move #20 och är ett H-format enplanshus med 4 sovrum. Utvändigt blir det träpanel och sadeltak.
– Huset är indelat i en föräldradel och en barndel, säger Tony Karlsson, säljare på Trivselhus. I föräldradelen finns sovrum, badrum och klädkammare. I barndelen finns tre rymliga sovrum och wc/dusch. Däremellan ligger köket och de sociala ytorna med stor matplats och vardagsrum. Det skapar en bra avskildhet när man vill ha den. Vi tycker det ska bli väldigt spännande att bygga på Trummenäs Udde och hoppas ha huset färdigt till sommaren 2016.


2015-10-23

Falkskär

Från Höör till hörntomt

Sandra Falkskär och maken Edvard är nyblivna ägare till tomt 16v på Trummenäs Udde. Hon kommer ursprungligen från Karlskrona och han från Simirishamn, men de är för närvarande bosatta i Höör. I och med att paret nyligen fått barn, så fattades beslutet att flytta till Karlskrona.
– Vi blev introducerade för Trummenäs Udde av ett husföretag, berättar Sandra. Jag hade en gammal föreställning om att Trummenäs bara var ett sommarstugeområde, men det fick jag omvärdera. Vi åkte ut och tittade och det kändes rätt.
Nu ska huset i Höör säljas och familjen kommer att bo tillfälligt i lägenhet i Karlskrona medan det nya husbygget pågår.
– Vi tittar på husleverantör just nu, säger Sandra. Ursprungligen var vi intresserade av tomterna 13 och 14, men hann inte bestämma oss innan de var sålda. Nu blev det 16 istället, det är en hörntomt med skogspartier på två sidor och det känns riktigt bra.
Trots att Sandra är från Karlskrona så hade hon knappt varit på Trummenäs tidigare.
– Nej, de gångerna är lätt räknade, säger hon. Men nu tycker jag det är jättefint. Det är nära naturen och skärgården, det känns rofyllt. Dessutom vet vi att det finns flera barnfamiljer som har byggt hus eller håller på. Det känns som en trevlig miljö och det ska bli spännande att se hela området växa fram.


2015-08-18

TrummeVäg_web

Färdigt vägnät

Under hösten kommer all infrastruktur på Trummenäs Udde att byggas färdigt. Det innebär att gator, vatten- och avlopp samt gatubelysning kommer att vara på plats för hela området, även de etapper som i dagsläget ännu inte finns ute till försäljning.
– Vi tycker att projektet har utvecklats väl och det ser fortsatt positivt ut. Därför vågar vi göra den här satsningen redan nu, berättar Ulf Åberg på CA Fastigheter. Det finns ett stort intresse från allmänheten och vi har sålt bra, så vi har redan haft första byggmötet med entreprenörerna.
Arbetet förväntas vara helt färdigt innan årsskiftet.


2015-06-17

Flera tomter sålda

Sedan Trummenäsdagen den 10 maj har saker tagit ordentlig fart ute på udden. Inte mindre än 10 tomter har blivit sålda av de nya som släpptes i etapp 2. Spana in tomtkartan för att hitta din drömtomt innan det är försent. Tomtkartan hittar du här!


2015-04-15

Nu släpps fler tomter på Trummenäs Udde

Nu händer det mycket på Trummenäs Udde. Merparten av första etappens tomter är sålda och därför kommer nya tomter att släppas den 1 maj.
– Försäljningen av första etappen har gått bra och att det finns ett fortsatt stort intresse från tomtköpare, säger Ulf Åberg, CA Fastigheter. För att möta efterfrågan så väljer vi att släppa 33 nya tomter i etapp 2.
Under året kommer även resten av infrastrukturen göras färdig.
– Vi kommer att bygga färdigt vägnäten och dra fram vatten, avlopp och gatubelysning, säger Johan Sahlén, Skärgårdsudden. Den 10 maj anordnar vi Trummenäsdagen så att allmänheten får en chans att titta på tomterna, men även se några av de hus som redan finns på plats.

Se den aktuella tomtkartan här!


2015-02-26

IMG_6826_webb

På bilden: Hillewi, Lisa, Lowe och Timmy.

IMG_6858_webb

Nytt flyttlass

I juni förra året skrev vi om Timmy Emilsson och hans familj som köpt tomt på Trummenäs Udde. Nu är familjen på plats och det mesta är inflyttat i det nya huset. Förutom Timmy, har redan flera av hans grannar flyttat in och nu börjar det bli liv och rörelse på udden. Dessutom är merparten av tomterna i etapp 1 sålda.

 


2014-12-12

Hem1 köper tomt

Tomtförsäljningen på Trummenäs Udde rullar vidare. Senast i raden är tomt 19ö som husföretaget Hem1 har köpt. Där kommer de så småningom att bygga ett visningshus.

Titta på vår PDF-karta över området så ser du tomternas placering och vilka som fortfarande är till salu.


2014-11-21

udde2

Succé på udden

Nu börjar det ta fart på Trummenäs Udde! I det senaste numret av tidningen Succé (nr 11) finns en fin artikel om ”nybyggarna” i området. Främst får vi en inblick i Alexander Steens och Sofia Anderssons flyttbestyr, men även en glimt av familjen Grönqvist. Tidningen Succé skickas ut till alla hushåll i Karlskrona och Blekinge, så håll utkik i brevlådan eller läs artikeln här.

 


2014-11-14

1911794_867721756580035_2543241081068991138_n
10610797_867721789913365_6956011786663213652_n   1379808_867721773246700_1918427149092235564_n  604090_867721819913362_7593513996992014417_n

Första huset visades

Nu är första huset på Trummenäs Udde inflyttningsklart. Husleverantören A-hus passade på att ordna en visning tillsammans med möbelföretaget Home Company, Nordea och Svensk Fastighetsförmedling. Intresset var stort, över 60 personer dök upp för att få inspiration.

 


2014-09-12

flygbild

Glimtar av hav

Emma Elofsson och maken Fredrik är bland de senaste familjerna att köpa tomt ute på Trummenäs Udde. För två år sedan flyttade paret från Linköping till Karlskrona – vilket också är Fredriks ursprungliga hemort.
– Vi hyr redan idag ett hus på Trummenäs, berättar Emma. Att det blev just det området var en slump, men vi har trivts jättebra där. När tomterna på udden släpptes kändes det naturligt att köpa en och vi tror att det kommer bli ett trevligt område nere på udden allteftersom det bebyggs och blir klart. Vi uppskattar framförallt närheten till havet och att det även är ganska nära till stan, men det är också ett härligt folkliv på Trummenäs, särskilt på sommaren. Golfbanan drar ju folk också, men vi spelar inte själva. Inte ännu åtminstone.
Tomten som paret har köpt har skogen som baksida. Husleverantör blir Eksjöhus.
– Det kommer ligga lite insynsskyddat av skogen men ge härliga glimtar av havet mellan träden, konstaterar Emma Elofsson. Vår förhoppning är att vi ska kunna flytta in i nya huset om något år.

 


2014-09-04

Tre nya tomter sålda

Karlskronas nästa villaområde börjar växa fram. Vägen är framdragen och bebyggelsen är i full gång. Dessutom har ytterligare tre tomter blivit sålda, nämligen 15V, 9V samt 21Ö.

Titta på vår PDF-karta över området så ser du tomternas placering och vilka som fortfarande är till salu.

 


2014-08-18

Katarina_E_webb

Katarina ger röst åt Trummenäs Udde

Skådespelerskan Katarina Ewerlöv är sommarboende i Karlskrona och har ett hjärta som klappar starkt för den blekingska skärgården. Därför är vi väldigt glada över att hon tackade ja till att låna ut sin röst i vår radioreklam för Trummenäs Udde. Du kan höra den i Mix Megapol under veckorna 34–35 eller direkt här på hemsidan.

 


2014-07-31

artikel_bild

Succé på Trummenäs

Trummenäs Udde växer för framtiden – så lyder reportaget i tidningen Succés sommarnummer. Succé har varit på plats ute på Trummenäs och träffat flera av de nya husbyggarna. Dessutom gjorde tidningen ett nedslag på Trummenäsdagen.
”Nu kan man verkligen se ut ett helt nytt villaområde växer fram” skriver Succé.

Läs mer här.

 


2014-06-25

DSC_4725_webb

Nära till familj och friluftsliv

Ann-Christin och Bjarne Grönqvist bor för närvarande i Östhammar i Roslagen, ca 63 mil från Karlskrona. I samband med att pensionen närmar sig tar de ett stort steg och flyttar nära dottern som bor med sin familj i Lyckeby.
– Vi är intresserade av friluftsliv, berättar Ann-Christin. På sommaren seglar vi gärna och på vintern åker vi skidor och långfärdsskridskor. Vi ser fram emot att segla i nya vatten i Blekinge skärgård.
Trummenäs Udde väckte parets intresse tack vare läget i skärgårdsmiljö och att det fanns cykel- och strövområden. Inte minst cykelavstånd till dottern i Lyckeby.
Vi bygger ett enplanshus i New England-stil på 115 kvadratmeter som passar oss alldeles utmärkt, säger Bjarne. Det blir säkert en byggarbetsplats de första åren, men därefter förväntar vi oss ett boende med hög livskvalitet. De största fördelarna med Trummenäs Udde är närheten till naturen, men också närheten till Lyckeby och Karlskrona. Med golfbana på gångavstånd och som pensionär med mycket fritid blir golfspel säkert något vi kommer att pröva på.

 


2014-06-16

DSC_4676

Trummenäsdagen lockade många

Det blev en härlig sommarsöndag på Trummenäs Udde när Trummenäsdagen anordnades för första gången. Cirka 300 nyfikna personer letade sig ut i skärgården och fick uppleva prova på-golf, ansiktsmålning, bilutställning – och inte minst se hur det nya villaområdet börjar växa fram.
– Våra samarbetspartners hade fullt upp, berättar Johan Sahlén på Skärgårdsudden AB som driver projektet tillsammans med CA Fastigheter. Det var många intressenter som ville prata hus och tomter. Vädret var med oss och visade verkligen upp hur härligt Trummenäs kan vara, så vi är mycket nöjda. Vi hoppas att det här blir en återkommande tradition.
Förutom två påbörjade husbyggen så har ytterligare två tomter sålts den senaste veckan och den framdragna vägen har blivit asfalterad.

 


2014-06-03

Timmy

Utsikt, liv och rörelse

Timmy Emilsson, sambon Lisa Thornell och barnen Lowe och Hillewi bor än så länge i Bergkvara, mitt emellan Karlskrona och Kalmar. Men snart går flyttlasset till Trummenäs Udde där de köpt en tomt för att kunna bygga sitt stora drömhus – hela 260 kvm.
– Vi har letat tomt länge men inte hittat någon som kändes rätt förrän nu, säger Timmy Emilsson som till vardags arbetar på husföretaget Hem1. Vi trivs vid havet och vill ha nära till grönområden för att kunna gå långa promenader med vår hund Frank. Dessutom spelar både jag och Lisa golf, så gångavståndet till golfbanan var en viktig del.
Huset kommer att vara rymligt med öppna planlösningar och är planerat i minsta detalj för att ta in havsutsikten där det är möjligt. Till och med från poolen i trädgården. Det kommer att bli uteplatser som tar tillvara på soltimmarna och ett dubbelgarage integrerat med huset.
– Trummenäs Udde är en härlig plats, särskilt under sommaren då det är mycket liv och rörelse, avslutar Timmy. Vår förhoppning är att det ska flyttar hit många barnfamiljer så att det blir mycket kompisar som springer runt i området så småningom.


2014-05-28

Stor dag på Trummenäs Udde idag!

Första husresningen pågår för fullt. Familjen Steen:s nya A-hus börjar ta form. Riktigt kul tycker vi som jobbat länge med utvecklingen av Trummenäs Udde! Lycka till med fortsättningen på bygget!

1957703_571530642960581_4322466650896822218_o

966593_571530579627254_5250207050101847282_o

10379530_571530462960599_8950872936777548463_o


2014-04-29

IMG_5892IMG_0944IMG_6226

Vårsol och sommarvärme på Trummenäs Udde i slutet av april

Det kallar vi livskvalitet! På udden fortlöper produktionen enligt planerna och grundläggningen av det första huset har påbörjats. Vi passar på att lägga upp en bild av hur härligt det kan se ut i skärgården så här års. Välkommen att hitta din drömtomt här.


2014-03-18

Sofie-och-Alexander

Alexander och Sofia möter havet

Karlskronas nya villaområde, Trummenäs Udde, fortsätter att ta form. I dagsläget är sex tomter sålda och snart påbörjas de första husbyggena. Ett av dessa tillhör Sofia Andersson och Alexander Steén som har hittat sitt drömläge på Trummenäs Udde. De föll för den fantastiska känslan av det glittrande havet i horisonten och doften av popplarna.
– Vi har vetat om att tomterna på udden skulle komma och har väntat i över fyra år, berättar Alexander Steen. Detta kommer bli ett kanonläge i Karlskronas östra skärgård. Hela området är under förvandling, många barnfamiljer finns redan på plats och fler ska vi bli. Fantastisk sjöutsikt, närheten till vattnet och kvällssol är något vi värderar väldigt högt. Ifrån vår tomt ser vi ända ut till fyren Godnatt.
Vi önskar familjen lycka till med sitt husprojekt. Är du nyfiken på Trummenäs Udde så ta en titt på tomtkartan för att se vilka tomter som fortfarande är lediga!


2014-03-11

gravskopa

Ny väg på väg

I mars inleddes arbetet med att schakta för vägbygget på Trummenäs Udde. Planen är att både väg och VA ska vara framdraget och klart till den 1 juni. Vi noterar också att antalet intresserade tomtköpare har ökat markant sedan vägbygget startade.


2014-03-04

Christian-och-Jenny

Christian och Jenny uppskattar lugnet och golfen

Christian Magnusson och Jenny Kjellander med sonen Noa är en av familjerna som köpt tomt på Trummenäs Udde.
– Jag och Jenny tror att det blir riktigt fint och vi tycker att det är en liten idyll, säger Christian Magnusson. Där är lugnt och skönt, vattnet är nära och att golfbanan ligger precis intill gör ju sitt till. Jag är gammal golfare men har inte riktigt hunnit med de senaste åren så det kan vara ett ypperligt tillfälle att ta tag i spelet igen.
Paret har haft fullt upp med att planera huset och hoppas kunna vara igång med bygget under sommaren.


2013-09-27

Boka tid för visning

Under hösten 2013 kommer vi inte att anordna några specifika tomtvisningar på Trummenäs Udde. Istället rekommenderar vi att du hör av dig till våra mäklare och bokar en tid som passar dig. Kanske finns din drömtomt inom räckhåll nu! Kontaktuppgifter till våra mäklare finns här.


2013-09-22

Byggstart och ny väg

Under sommaren har det tagit fart på Trummenäs Udde. Fler tomter i första etappen är redan sålda och de första kommer att börja bebyggas i april 2014. Då kommer även ny bilväg att vara framdragen i området.


2013-09-18

Artikel i Succé

I septemberupplagan av tidningen Succé Blekinge finns en stor artikel om Trummenäs Udde där både Johan Sahlén (Skärgårdsudden AB) och Ulf Åberg (CA Fastigheter) berättar om projektet. Du kan dessutom läsa vad några av tomtägarna själva tycker. Succé skickas ut till alla hushåll i Karlskrona och finns som gratistidning på många offentliga platser.


2013-09-01

Kommunalrådet och Stadsarkitekten om Trummenäs Udde

Innan sommaren invigdes Trummenäs Udde av kommunstyrelsens ordförande Camilla Brunsberg och stadsarkitekt Hans Juhlin. Båda passade på att förmedla sin entusiasm inför projektet.
– Jag är själv Trummenäsbo på sommaren och vet vilken livskvalitet man får här ute, sa Camilla Brunsberg i sitt invigningstal. Tajmingen för projektet är förträfflig eftersom kommunen har sålt de sista tomterna på Verkö, Ringö och i Bastasjö. Det finns ett tillväxtmål om att bli fler invånare och då är attraktiva bostäder avgörande.

Stadsarkitekt Hans Juhlin pratade om projektet ur ett ”från förr- till framtidsperspektiv”.

– Resan här i Trummenäs började för länge sedan med en väsentlig omvandling från fritidshusområde till permanenthusområde, sa Hans Juhlin. En angelägen fråga har varit vatten och avloppsförsörjningen där CA Fastigheter har varit en drivande kraft – vilket också har skapat möjligheter att få ut gång- och cykelväg till området. Till grund finns en fördjupad översiktsplan från 2006 som innefattar även fler möjliga etapper framöver om man ser i ett tjugoårsperspektiv. Här finns utrymme för fler hushåll och vi har möjlighet att skapa en helt ny stadsdel i Karlskrona.


2013-05-16

Invigning av Trummenäs Udde

Fredagen den 17 maj blir det officiell invigning av Trummenäs Udde. Invigningstalar gör kommunstyrelsens ordförande Camilla Brunsberg, stadsarkitekt Hans Juhlin samt representanter från projektägarna CA Fastigheter AB och Skärgårdsudden AB. På plats finns också de samarbetspartners som kommer att sälja och bebygga tomterna framöver.